Release-opmerkingen voor versie: 10.0.x

Lees dit voordat u upgradet naar versie 10.

Aanbevolen Ruby-versie: 2.6.5
Herinnering voor aanstaande beëindiging van Ruby 2.3 hier.

Inhoud

Afhankelijke aangepaste velden

Taakduur

Beveiliging - Blokkeer gebruiker na "x" onjuiste wachtwoordinzendingen

Aangepast veld - kleur

Snelheidsoptimalisatie - laadlimiet van gerelateerde entiteiten

Toon aanwezigheid bij de selectie van de toegewezen persoon

Projectverwijdering - veiligere validatie

DMS verandert

Projectlijst van de homepagina-module verwijderd

Afhankelijke aangepaste velden

Dit is een ander algemeen gewenst kenmerk dat tot leven komt. Het brengt geweldige mogelijkheden met zich mee, maar ook hoekgevallen die logischerwijs niet te vermijden zijn vanwege de complexiteit van de beschikbare configuraties. Gebruik het zonder onnodige beperkende factoren.

Hoe het werkt

Hoe te stellen

  1. Het bovenste aangepaste veld (Merk) moet altijd de indeling hebben Lijst met uitgeschakelde multiselectie en output keuzelijst
  2. Nu is het mogelijk om een ​​secundair afhankelijk veld te maken. Voer hier alle waarden in die op dit niveau beschikbaar zouden moeten zijn - voor alle mogelijke opties van het bovenliggende veld.
    Stel het opnieuw in als keuzelijst. Kies op dit punt het bovenliggende veld, op basis waarvan u de beschikbare waarden van dit veld gaat bepalen. Opslaan.
  3. Na het opslaan verschijnt een matrix met beschikbare selecties. Selecteer welke Model past bij elk Merk
  4. Indien nodig kunt u een ander afhankelijkheidsniveau toevoegen door een nieuw aangepast veld en een nieuwe instelling te maken Model als bovenliggend veld.

Overweeg instellingen en wijzigingen zorgvuldig

  • Vereist, alleen-lezen, verborgen - er zijn veel gevallen waarin onjuiste instellingen tot fouten kunnen leiden. Als u bijvoorbeeld een veld op het 2e niveau naar wens instelt (via workflow of in de instelling van het veld), kunt u het bovenliggende veld voor geen enkele rol verbergen (via workflow of speciale zichtbaarheid).
    We raden aan om de instellingen voor zichtbaarheid, bewerking en beveiliging in het algemeen identiek te houden aan alle velden in een "afhankelijkheidsketen"
  • Wijzigingen in beschikbare waarden - als u mogelijke waarden in een willekeurig bovenliggend veld wijzigt, moet u ervoor zorgen dat u ook alle afhankelijke velden opnieuw configureert.
    We raden aan om de afhankelijke velden in de beschrijving van het veld te vermelden. Zo realiseert u zich dat uw verandering verdere stappen vereist.

Taakduur

Bij het maken of bewerken van een taak is het mogelijk om de vervaldatum in te stellen op basis van start + duur dat is een nieuw veld.

Hoe het werkt

Er is een bepaalde logica die in eerste instantie misschien onjuist lijkt. Er zijn echter goede redenen voor en het is vereist om deze functie algemeen bruikbaar te maken zonder de prestaties van de applicatie te beïnvloeden. Hier behandelen we deze situaties.

  • Als startdatum = vervaldatum, is de duur 1 (niet 0)
  • Berekening van de vervaldatum is gebaseerd op de standaard werktijdkalender (Administratie >> Werktijd - sjablonen) => Weekenden en vakanties worden niet meegerekend. Dus, resulterende vervaldatum zal altijd op een werkdag zijn.
    De standaardkalender wordt gebruikt vanwege prestatie-optimalisatie. We begrijpen dat verschillende gebruikers verschillende werkagenda's kunnen hebben, maar om de duur opnieuw te berekenen op basis van de toegewezen persoon, zou dit een onnodige belasting zijn voor de applicatie.
  • Als u weken of maanden gebruikt, worden ze zo berekend
    • Week = 5 dagen
    • Maand = 21 dagen
  • Dit is gebaseerd op de MS Project-standaard, waarop deze functie is geïnspireerd.
  • Vanaf versie 10.0.2 - Het veld Duur kan worden in- / uitgeschakeld in de taaktype-instellingen. Het is alleen zichtbaar als zowel Startdatum als Einddatum zijn ingeschakeld.

Beveiliging - Blokkeer gebruiker na "x" onjuiste wachtwoordinzendingen

Een nieuwe beveiligingsfunctie die de gebruiker automatisch blokkeert nadat hij meerdere keren een onjuist wachtwoord heeft opgegeven.

De instelling is in Beheer >> Instellingen >> Authenticatie - Mislukte inlogpogingen

Hoe het werkt

  • Indien geblokkeerd, vindt de gebruiker de geconfigureerde melding op de inlogpagina.
    We raden aan om de contactgegevens te tonen van de beheerder of het kantoor die de gebruiker kunnen deblokkeren, zodat ze onmiddellijk weten waar ze terecht kunnen.
  • We raden ook aan om de melding in te schakelen voor beheerders die verantwoordelijk zijn voor gebruikersbeheer, zodat ze proactief contact kunnen opnemen met de gebruiker om te weten wat er is gebeurd.
  • Handmatig deblokkeren - de beheerder kan de gebruiker gemakkelijk deblokkeren door naar hun profielen (niet verwarren met het gebruikersbewerkingsformulier) en klikken deblokkeren.
  • Block vs lock - deze functie is geen verwant aan de Gebruiker vergrendelen functionaliteit, die wordt gebruikt wanneer u de gebruiker volledig wilt verbergen voor de applicatie, bijvoorbeeld als deze de organisatie heeft verlaten.

    Geblokkeerde gebruikers zijn nog steeds actief, ze kunnen pas inloggen op de applicatie als ze gedeblokkeerd zijn

Aangepast veld - kleur

Nieuw aangepast veldformaat - Kleur. Een eenvoudige selectie van rood, oranje en groen om een ​​bepaald kenmerk op een illustratieve manier aan te duiden.

Snelheidsoptimalisatie - laadlimiet van gerelateerde entiteiten

Eerder
Het openen van een taak, contactpersoon of andere entiteit duurde te lang als deze andere toegewezen entiteiten bevatte, bijvoorbeeld 40 gerelateerde CRM-cases (zakelijke deals). Al die items werden geladen en het duurde langer dan comfortabel zou zijn.

Nu
Slechts 10 gerelateerde entiteiten worden onmiddellijk geladen, met de optie om de hele lijst op een nieuwe pagina te openen.

Sommige gebruikers vinden dit misschien onhandig. Wanneer u echter een entiteit opent, bijvoorbeeld een contactpersoon, bent u vooral geïnteresseerd in de details van die entiteit, die veel sneller beschikbaar zijn dan wanneer u moet wachten op een groot aantal onnodige entiteiten. Als u echt een lijst met gerelateerde entiteiten voor deze contactpersoon moet doorlopen, hoeft u niet in de detailweergave van de contactpersoon te blijven, maar wilt u een volledig aanpasbare en doorzoekbare weergave, die op de nieuwe pagina wordt aangeboden.

Toon aanwezigheid bij de selectie van de toegewezen persoon

Als je de Attendance-plug-in gebruikt, is dit best handig. Bij het instellen van de toegewezen persoon voor een taak, wordt hun aanwezigheidsstatus weergegeven in de selectie. U kunt dus zien welke gebruikers momenteel afwezig / niet beschikbaar zijn.

Projectverwijdering - veiligere validatie

Wanneer u een project verwijdert, krijgt u een speciale bevestiging om onbedoeld verwijderen te voorkomen.

Eenvoudige DMS-wijzigingen

Hier is een bundel met wijzigingen in de DMS-functionaliteit.

  • Het maximale aantal secundaire versies van een document is verhoogd naar 999 ten opzichte van de vorige 99
  • XSS-preventie op sommige plaatsen toegevoegd
  • Overgenomen mapmachtigingen van bovenliggende mappen worden weergegeven op de bewerkingspagina van submappen
  • bugfix - WebDAV toegankelijk, zelfs indien uitgeschakeld
  • bugfix - Meldingen voor goedkeuringen werden verzonden door gesloten projecten / vergrendelde gebruikers
  • bugfix - Na het bewerken van de map werd u doorgestuurd naar de bovenliggende map
  • bugfix - Downloadknop werd uitgeschakeld na het downloaden

Projectlijst van de homepagina-module verwijderd

Paginamodule Project lijst (op mei-pagina) was erg traag om te laden en over het algemeen verouderd. Daarom werd het verwijderd uit de moduleselectie bij het aanpassen van de startpagina.
Gebruik als vervanging module Projecten uit filter en stel een redelijk aantal projecten in - er is absoluut geen reden om al uw projecten op de startpagina te bekijken.
Gebruikers die deze module al beschikbaar hebben, zullen deze nog steeds hebben, maar vanwege de snelheid waarmee de startpagina wordt geladen, raden we ten zeerste aan deze te vervangen door projecten van filter module.

Probeer Easy Project in een gratis proefperiode van 30 dagen

Volledig uitgerust, SSL-beveiligd, Dagelijkse back-ups, In uw Geo